400 млн. лв. в дъното на драмата "Бончеви"

Камелия Бончева е била гарант по сделка за 400 млн. лева между Ангел Бончев и сръбски бизнесмени.

Става въпрос за много голям договор, касаещ енергийния сектор, пише вестник "Монитор" като се позовава на източници сред разследващите.

Според предварителната уговорка Бончев е трябвало да прехвърли парите в Сърбия, впоследствие обаче се разколебал и това довело до отвличането пред дома му на 22 май.

След 50 дни в плен бизнесменът беше освободен и захвърлен през нощта в забутана улица на столичния квартал "Княжево".

По същото време жена му Камелия беше похитена в центъра на Владая.

Според неофициалните версии тя носела парите за откупа на мъжа си. Жената била следена от спецотряд на ДОТИ, който трябвало да наблюдава предаването на откупа.

Изведнъж обаче Бончева се загубила от полезрението им, а по-късно загубили и сигнала от проследяващото устройство, което било закачено на нея.

Според запознати Камелия сама е отишла при похитителите, за да може да освободят мъжа й. По този начин Бончев можел да довърши сделката и да преведе парите в Сърбия.

Камелия останала при похитителите си като гарант, че договорът няма да се провали и българите да се отметнат отново.

Пленничеството на Бончева продължи 19 дни. Във вторник вечерта съпругът й се появи внезапно по bTV.

Той прочете изявление, в което каза, че няма никаква вест от жена си и обяви, че дарява събраните от негови приятели пари като откуп за съпруга му. Сумата възлиза на 157 хиляди евро.

С този жест бившият президент на "Литекс" заявявал, че иска да направи добро, което се надява да му се върне.

Източници от разследването обясняват, че изявлението на бившия шеф на "Литекс" било сигнал към похитителите, че сделката е сключена, а парите са преведени през българска банка към Сърбия.

Няколко часа по-късно - към 4 часа сутринта, Камелия бе намерена в идеално здраве и добро психическо състояние в Казичене.

Разследващите коментираха, че Камелия е държана в Сърбия. Най-вероятно похитителите са избрали място близо до българската граница, за да може бързо да я върнат, когато сделката е готова.

На въпрос защо се случи всичко това, Ангел Бончев каза: Това е за пари. За какво друго да е?

Източник: dnes.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини